Nieuwe Resident Evil officieel aangekondigd

David (D-vide)

De nieuwe game in de Resident Evil-serie waar vorige week geruchten over verschenen, is vandaag officieel aangekondigd door Capcom. Het gaat om de game Resident Evil: Operation Racoon City. Deze game is een samenwerking tussen ontwikkelaar Capcom en Slant 6 games, de laatstgenoemde is een ontwikkelaar uit Vancouver die eerder aan SOCOM op de PSP en de slecht ontvangen SOCOM: Confrontation op de PS3 heeft gewerkt.

In deze game zul je de rol aannemen van een Umbrella Security Services-soldaat. Je doorloopt de gebeurtenissen van Resident Evil 2 en 3 vanuit een nieuw perspectief. In deze game draait het om de team-based gameplay. Zo zul je online zowel co-op als competitief kunnen spelen. 

Over het verhaal is nog niet veel bekend, behalve dat het om de gebeurtenissen rond het tweede en derde deel uit de serie draait. Dit betekent dat je ook wapens en vijanden uit deze game zult tegenkomen. Zo staat Chris Redfield bijvoorbeeld op jouw zwarte lijst met doelwitten. De game wordt komende winter uitgebracht voor de Xbox 360, PS3 en PC.

resident evil