Kolles: "HRT zal in Maleisië sterker zijn"

Peterselieman

Hispania Racing mocht afgelopen weekend in Australië niet deelnemen aan de eerste Formule 1-race van het seizoen 2011. De bolides van Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan bleken te langzaam te zijn, maar volgens teambaas Colin Kolles zal de snelheid over twee weken in Maleisië beter op orde zijn.

"Het mocht niet zo zijn, afgelopen weekend, maar ik ben toch enorm trots op het team. Onze coureurs hebben het maximale gehaald uit de beperkte tijd die zij in de auto hebben doorgebracht. We wisten beide wagens op tijd gereed te krijgen voor de kwalificatie en hebben laten zien dat de F111 erg veel potentie heeft," zei Kolles.

De auto had door het ontbreken van onderdelen voor het raceweekend in Australië nog geen meter gereden en pas in de tweede vrije training kon Vitantonio Liuzzi een ronde rijden. Naar verluidt hebben de verschillende teamleden bij hun reis naar Australië nog vele onderdelen in hun bagage meegenomen. "De omstandigheden waaronder we in Melbourne arriveerden, waren niet ideaal en ik denk dank we sterker zullen zijn in Maleisië. Daar zullen we meer tijd hebben om de nieuwe auto te testen en kunnen we laten zien waar de F111 echt thuishoort."