Cancellara oppermachtig in E3-Prijs

Stefan (sportfreak)

Fabian Cancellara heeft op indrukwekkende wijze de E3 Harelbeke op zijn naam geschreven. De Zwitser reed solo naar de overwinning.

Pas halverwege de koers slaagde een groepje erin om een ontsnapping in gang te zetten. Acht renners gingen er vandoor. Cancellara kampte vooral met tegenslag, hij had tot drie keer toe pech en moest van fiets wisselen. Op de Paterberg begon de finale ging een groepje met onder andere Heinrich Haussler en Niki Terpstra op jacht naar de koplopers, van wie Sepp Vanmarcke er alleen vandoor was gegaan. In het peloton ging Cancellara op de Oude-Kwaremont tempo maken en vloog iedereen voorbij. met wat hulp van Stuart O'Grady, die zich uit de kopgroep had laten terugzakken, kwam hij vooraan.

Daardoor onstond een kopgroep van veertien renners. Daarvan probeerde op zeventien kilometer van de finish Tankink weg te rijden, maar zijn aanval werd door Cancallara beantwoord. De Nederlander verkrampte letterlijk en Cancellara vloog naar de finish. Daar had hij uiteindelijk een minuut voorsprong op de anderen. Jurgen Roelandts won de sprint om de tweede plaats, voor Vladimir Goesev.

Uitslag:

# Naam Tijd
1. Fabian Cancellara (Zwi) 4:34.51
2. Jurgen Roelandts (Bel) + 1.00
3. Vladimir Goesev (Rus) z.t
4. Sepp Vanmarcke (Bel) z.t
5. Bram Tankink (Ned) z.t
6. Wiliam Bonnet (Fra) + 1.04
7. Heinrich Haussler (Aus) + 1.08
8. Sébastien Hinault (Fra) z.t
9. Stuart O'Grady (Aus) z.t
10. Segei Ivanov (Rus) z.t