Topscorer Villa gelukkig met zege op Tsjechië

donroyco

David Villa passeerde vrijdagavond Raúl als topscorer aller tijden voor Spanje. Met twee treffers schoot hij Spanje langs Tsjechië. De wereldkampioen had het niet gemakkelijk tegen de Tsjechen. De bezoekers kwamen in Granada zelfs nog op voorsprong door een doelpunt van Jaroslav Plasil.

Villa behoedde het thuisland met twee doelpunten voor puntenverlies. Met zijn 45e en 46e doelpunt voor Spanje passeerde de spits van FC Barcelona Raúl als topscorer aller tijden van de Spaanse ploeg. Spanje zit door de zege in het zadel richting het EK.

"Ik ben gelukkig met mijn doelpunten. Vooral omdat ik mijn ploeg daarmee aan een zege heb geholpen. Het belangrijkste is dat we ons gaan plaatsen voor het EK. Het was een lastige wedstrijd. Lastiger dan we vooraf hadden verwacht. We kregen voldoende kansen, maar Petr Cech keepte erg goed", zei Villa tegen FIFA.com.

De Spanjaard geeft de credits voor zijn doelpunten ook aan zijn ploeggenoten. "Ik wil dit record opdragen aan mijn teamgenoten, trainers en vrienden, die mij hebben geholpen gedurende mijn loopbaan. Ik heb lange tijd geleden beloofd dat ik het recorddoelpunt op zou dragen aan mijn vriend José (Pepe Reina, red.)", aldus Villa, die na zijn treffer in de armen viel van de doelman.