Ontevredenheid bij Mercedes na kwalificatie

Jeffrey

De coureurs van Mercedes waren niet te spreken over de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Michael Schumacher reed de elfde tijd, teamgenoot Nico Rosberg de zevende.

"Ik ben teleurgesteld, want na de trainingen op vrijdag had ik goede hoop dat ik erg snel kon zijn in de kwalificatie", aldus Rosberg. "In de ochtend waren er een paar problemen met de auto, maar het team slaagde erin om bijna alle systemen voor de kwalificatie weer goed werkend te krijgen. Een kleine fout in het laatste deel van de kwalificatie heeft me waarschijnlijk een plek gekost, maar het weekend gaat tot dusver toch al niet zo lekker. Het is wel positief dat ik morgen aan de schone kant van de grid sta. Ik zal mijn best doen om wat punten te scoren."

Teamgenoot Schumacher strandde zelfs al in de tweede kwalificatie. "Dit was duidelijk niet het ideale begin van het seizoen. Ik kan niet ontkennen dat ik erg teleurgesteld ben. Het Kinetic Energy Recovery System haperde niet alleen, de prestaties van de auto vielen over het geheel genomen ook erg tegen. We hadden ongeveer even snel moeten zijn als Ferrari, maar dat was vandaag duidelijk niet het geval. Verder lijken we tijdens dit weekend meer problemen met de auto te hebben dan tijdens het testen. We zullen alles goed moeten analyseren."