Onyewu: "Ik bezorg spitsen de hel op aarde"

Olga Kroeders

Oguchi Onyewu kwam bij AC Milan niet aan spelen toe, maar bij FC Twente bezorgt hij naar eigen zeggen spitsen veel problemen.

"Je kan van mij verwachten dat ik altijd honderd procent geef als ik op het veld sta. Je kan van mij zeker verwachten dat ik spitsen de hel op aarde bezorg. Je kan verwachten dat zij gefrustreerd het veld aflopen, want tegen mij wil je niet spelen", zei Onyewu tegen FC Twente TV. De Amerikaan maakt met Twente nog kans op drie prijzen. "We zijn goed op weg om voor de tweede landstitel."

"In de eerste interviews die ik hier gaf zei ik tegen iedereen dat ik de ambities heb om dit jaar alles te winnen hier. Ik denk dat ik daarmee veel verbazing heb gewekt en veel mensen zullen hebben gedacht dat ik gek ben. Maar ik was bloedserieus toen ik dat zei en ik denk dat onze spelers ertoe in staat zijn. Het bewijs daarvoor is onder andere dat we in de bekerfinale staan."

"En dan zijn er ook nog onze prestaties in de Europa League. Hoewel er nog veel wedstrijden te gaan zijn in de Europa League, zitten we nu in een goede positie. Ik denk dat we veel aanzien verwerven met de kwaliteit van ons team", aldus Onyewu, die wordt gehuurd van AC Milan.