"Wij zijn na Ajax, PSV en FC Twente de beste"

Jeffrey

ADO Den Haag doet het dit seizoen uitstekend met een vijfde plaats. Ramon Leeuwin denkt dat ADO de goede lijn blijft doortrekken.

"We staan waar we horen. Met goed voetbal zijn we zo ver gekomen", aldus zomeraankoop Leeuwin tegen Voetbal International. "We zijn dit seizoen nog niet één keer weggespeeld. Ajax, PSV en FC Twente zijn de drie beste ploegen in Nederland, daarna komen wij. AZ en FC Groningen doen het óók goed, maar daar doen wij niet voor onder." AZ staat op dit moment een punt voor.

Leeuwin wordt gewaardeerd om zijn multifunctionaliteit. Trainer John van den Brom noemde de 23-jarige Amsterdammer gekscherend de 'hoer' van het elftal. "Als de trainer ergens een probleem heeft, dan weet hij: Ramon kan het oplossen. Voor mij is het goed dat ik me nu op verschillende posities kan ontwikkelen. Later wil ik me meer op één plek gaan toeleggen."

"vWelke dat is, weet ik nog niet. Tegen Ajax stond ik rechtsback, maar de weken ervoor ging het hartstikke goed als centrale verdediger. Terwijl ik op die plaats de minste ervaring heb. Dus misschien ligt dáár wel mijn toekomst", besluit Leeuwin, die dit seizoen al veel posities heeft bekleed. "Linksback, centraal achterin, rechtsback, voor de verdediging en rechtshalf."