Vleminckx: "Dit is een perfecte match"

Jeffrey

Björn Vleminckx is erg blij met zijn overstap van N.E.C. Nijmegen naar Club Brugge. De krachtige Belgische spits vindt de verbintenis met zijn nieuwe club 'een perfecte match'.

"Club is altijd al een ploeg geweest waar strijd in zit en die strijd zit ook in mij. Ik ben waar ik wil zijn. Ik wil in Brugge laten zien dat ik klaar ben voor de top. Aan de andere kant ben ik nog maar 25 en wil ik nóg beter worden. Dat is mijn ambitie", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De ploeg van Adrie Koster wil prijzen pakken en trekt daarvoor flink de portemonnee. Vleminckx komt over voor 3,3 miljoen euro. "Dat deze transfer zo snel afgerond werd, heeft ook te maken met het project dat Club voor ogen heeft. Het is de bedoeling dat we in de komende seizoenen titels pakken", aldus Vleminckx.

Maar Vleminckx richt zich eerst nog op N.E.C. Nijmegen en wil daar met een goed gevoel weggaan. "Het zou heel mooi zijn als ik kan blijven scoren in Nederland. Nog twee goals en ik heb het clubrecord te pakken. Dat is al een doel op zich. Maar ik zou ook nog graag topschutter van de Eredivisie worden. Dan kan Club Brugge volgend seizoen uitpakken met de Nederlandse topschutter."