Pot wil coach Jong Oranje blijven

Peterselieman

Cor Pot gaat er van uit dat hij ook de komende jaren coach van Jong Oranje zal zijn. Het contract van de coach loopt komende zomer af, maar hij zou het graag verlengd willen zien, zodat hij met een nieuwe groep het EK van 2013 in Israël kan gaan bereiken.

"In april heb ik een gesprek met de bond. Ik verwacht dat we er met elkaar wel uitkomen," zei Pot die met Jong Oranje plaatsing voor het EK komende zomer in Denemarken misliep. Doordat Jong Oranje de play-offs van Oekraïne verloor is plaatsing voor het toernooi en daarmee ook een mogelijk optreden tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen onmogelijk geworden.

Het lijkt er op dat Pot niet wordt afgerekend op het missen van het EK. KNVB-directeur Bert van Oostveen en bondscoach Bert van Marwijk zouden hem graag als coach van Jong Oranje willen behouden. "Ik heb het idee dat ze tevreden over me zijn. En zelf wil ik graag verder."

Op 1 september begint het plaatsingstoernooi voor het EK van 2013. Nederland is ingedeeld in een poule met Bulgarije, Schotland, Oostenrijk en Luxemburg. Tegen het eerstgenoemde land zal de reeks gaan starten.