Bergkamp geeft moed niet op

Peterselieman

Dennis Bergkamp legt zich er niet bij neer dat het door Johan Cruijff ingediende plan voor de toekomst van Ajax terzijde geschoven wordt. Ajax-directeur Rik van den Boog beweerde gisteren dat het voorstel ondoordacht is en dat er meteen mensen zouden moeten vertrekken, maar dat is volgens Bergkamp niet waar.

"Die mensen zouden niet gelijk op straat komen te staan. We wilden wél direct de knop omzetten om op 1 juli klaar te zijn. Maar uiteraard zouden de contracten worden gerespecteerd," zei de oud-aanvaller. Hij zegt dat de groep erg zorgvuldig is geweest met het samenstellen van het rapport. "Er hebben heel veel mensen aan meegewerkt. Het zijn allemaal ex-topspelers, die zo veel hebben meegemaakt, zo veel hebben gezien, een opleiding hebben genoten en de cursus Coach Betaald Voetbal hebben gedaan."

"Daarnaast heeft Johan Cruijff met zijn Foundation en de University twee organisaties achter zich, die ons zo veel hulp willen bieden als nodig is. Er wordt de indruk gewekt alsof we een aantal punten op een bierviltje hebben geschreven. Maar we beschikken over een dik, doordacht, tot in de puntjes uitgewerkt plan. Dan moet je ook stappen maken. Maar de directie struikelt al bij de eerste stap."

Daarom wil Bergkamp net als Cruijff doorzetten. "Ik heb nog steeds de hoop dat het goed komt. Helaas moet het – nu de directie niet thuis geeft – via een omweg. En na zeven jaar zonder titel is dat zonde van de tijd."