Doelman Rensing langer bij FC Köln

Niels (DerMeister)

Michael Rensing heeft zijn contract bij FC Köln verlengd tot de zomer van 2013. Dat meldt de Duitse club op zijn website. De 26-jarige keeper kwam in de winterstop over van Bayern München en kreeg een half jaar de tijd om de technische staf te overtuigen.

Sportdirecteur Volker Finke is nu al overtuigd van zijn kwaliteiten. "Michael is in korte tijd een zeer belangrijke speler voor ons gebleken. Hij heeft de laatste wedstrijden indruk gemaakt met zijn prestaties en leidinggevende kwaliteiten." Köln klom de laatste weken met Rensing op naar plaats elf in de Bundesliga. De voorsprong op de degradatiestreep is echter nog altijd maar vier punten.

Rensing gold bij Bayern als de gedoodverfde opvolger van Oliver Kahn, maar kwam onder trainer Louis van Gaal nooit tot een vaste basisplaats. In het seizoen 2008-2009 speelde de achttienvoudig Duits jeugdinternational wel 26 competitiewedstrijden, maar daarna moest hij weer op de bank plaatsnemen. Hij speelde voor Bayern in negen jaar tot 53 wedstrijden in de Bundesliga.


(Foto: Novum)