Vitesse 'in de wachtkamer' inzake Aissati

Niels (DerMeister)

Vitesse hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Ismaïl Aissati. De speler lijkt zelf echter terug te willen naar Ajax.

De Amsterdammers hebben Aissati dit seizoen verhuurd aan de Arnhemmers, die zeer tevreden met hem zijn. Vitesse wil hem dan ook niet kwijt. "Je kunt een optie hebben, maar een speler moet toch zelf willen. Alleen als Ajax niet wil, zou het al direct een serieuze optie zijn", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen tegen Voetbal International.

"Zoals het er nu naar uitziet, wil Ismaïl onder Frank de Boer voor zijn kans gaan. Dat is zijn goed recht. We zitten dus in de wachtkamer." Bij PSV en Ajax had Aissati altijd een rol op het middenveld, maar in de Gelredome zorgt hij ook voor gevaar vanaf de linkerflank.

Vitesse staat momenteel op de vijftiende plek. Overigens heeft de ploeg uit Arnhem de intentie het contract van Genaro Snijders te verlengen. De buitenspeler is herstellende van een zware blessure en zijn contract loopt komende zomer af. "We hebben de intentie met Genaro door te gaan en ik verwacht dat we er wel uitkomen", aldus Van Leeuwen