Rus verliest in eerste ronde Miami

Olga Kroeders

Arantxa Rus is in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Miami uitgeschakeld. Lourdes Dominguez Lino uit Spanje was met 4-6, 7-6 (7), 4-6 net iets sterker. Na twee sets werd de wedstrijd even gestaakt wegens invallende duisternis, maar uiteindelijk werd toch ook de laatste set nog afgewerkt.

Rus begon tegen Dominguez Lino sterk en pakte in de vierde game de eerste break, maar verloor vervolgens vier games op rij en verloor de eerste set met 6-4. In de tweede set bleef de Spaanse profiteren van het zwakke serveerwerk van de Monsterse en liep rap uit naar een dubbele break voorsprong. Met veel pijn en moeite maakte Rus die echter weer ongedaan.

Op 5-5 lukte het de Nederlandse, die zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi had geslagen, weer niet om haar opslag te behouden. Dominguez Lino mocht serveren voor de wedstrijd, maar dat lukte niet en Rus dwong een tiebreak af.

Daarin nam de Nederlandse nummer 104 van de wereld een 5-2 voorsprong en liet bij 6-5 een setpunt onbenut. Op 6-7 was er vervolgens een matchpunt voor de Spaanse, maar ook die zorgde niet voor een beslissing. Rus sloeg op haar tweede setpunt op 8-7 wel toe.

De partij ging in eerste instantie niet verder vanwege de invallende duisternis, maar uiteindelijk werd er toch verder gespeeld. In de derde set was Dominguez Lino met 6-4 te sterk waarna ze na twee uur en drie kwartier spelen met een zwaarbevochten zege van de baan stapte.