Crouch: "Terry is een geweldige leider"

Olga Kroeders

Peter Crouch vindt het niet verrassend dat bondscoach Fabio Capello John Terry opnieuw tot aanvoerder heeft aangewezen. Terry nam de aanvoerdersband over van Rio Ferdinand. Eerstgenoemde moest vorig jaar afstand nemen van zijn leidersrol na een affaire met de vrouw van toenmalig ploeggenoot Wayne Bridge. Een aantal spelers bij de Engelse ploeg zouden nog steeds niet door één deur kunnen met Terry.

Crouch ontkent dat de beslissing voor een splitsing zorgt in de Engelse selectie. "Er is veel over gesproken, maar we maken ons er niet druk om. We zijn allemaal blij voor John (Terry, red.). Hij heeft bij Chelsea en Engeland bewezen dat hij een geweldige leider is", zei de spits tegen Engelse media. Capello had Ferdinand niet van te voren ingelicht over de keuze voor Terry.

"Tuurlijk is het jammer voor Ferdinand. Hij is een fantastische jongen. Ik denk dat de bondscoach voor Terry heeft gekozen omdat Ferdinand vaak geblesseerd is. Het heeft denk ik niets te maken met of hij een minder goede leider zou zijn. Hij gaat namelijk altijd voorop in de strijd."