Hamilton: "Red Bull geen puur raceteam"

Peterselieman

Het lijkt er op dat Lewis Hamilton voorlopig niet naar Red Bull Racing wil gaan vertrekken. Die renstal zette de deur open voor de Brit, maar de wereldkampioen van 2008 zegt dat Red Bull slechts een energiedrankjesfabrikant is en dat McLaren spoedig weer titels zal gaan pakken.

De Britse media meldden dat Hamilton McLaren mogelijk wil verlaten omdat het team weer geen winnende auto heeft gebouwd en dat Red Bull als winnend team bij hem in beeld is. Hamilton zelf ontkent vanuit Australië alles en denkt dat de dominantie van Red Bull niet lang zal gaan duren. "Ik ben er 100 procent zeker van dat Ferrari en McLaren dat nooit laten gebeuren. Zij (Red Bull red.) zijn veel minder lang in de sport dan onze teams."

"Lange tijd hebben Ferrari en McLaren de dienst uitgemaak en nu is er een nieuw team dat ons van de troon heeft gestoten. Maar ik weet zeker dat beide teams alles zullen doen om aan de top te blijven. Red Bull is geen constructeur, maar een energydrinkfabrikant. Het is een energydrinkfabrikant tegen de historie van Ferrari en McLaren. Ik weet niet wat hun plannen zijn. Ons team wil een nog grotere constructeur worden, net als Ferrari, en wij blijven eindeloos lang in de sport. Het is puur een raceteam."