Maaskant mist alle voorjaarsklassiekers

Sjors (Sj0rSz)

Martijn Maaskant kan het voorjaar op zijn buik schrijven. De renner van Team Garmin kwam tijdens Parijs - Nice hard ten val en brak daarbij zeven ribben. Bovendien had hij ook last van zijn longen, vanwege het hoge aantal kneuzingen.

"Van het ongeluk herinner ik me niet veel meer," keek Maaskant terug op de fatale valpartij. "Mijn achterwiel slipte weg en daarna weet ik niets meer. In de ambulance werd ik wakker en wist ik dat het goed mis was. Ik wist meteen dat mijn ribben gebroken waren."

Het grootste deel van de schaafwonden en kneuzingen herstelden snel, maar zijn longen bleven problemen geven. "Door de kneuzingen en de wondjes rond mijn longen was er bloed in gekomen. Ik werk nauw samen met de doktoren en het eerste weekend voelde ik me echt ontzettend slecht. Het is nu al een stuk beter. Maar de specialist die aan mijn longen werkt wil me goed in de gaten houden", lichtte Maaskant toe.

"De doktoren zeggen dat ik binnen vijf á zes weken normaal weer kan rijden. Maar dat hangt af van hoe snel ik herstel," besloot Maaskant. Hierdoor mist hij in elk geval alle klassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix. "Het is een klap dat ik niet mee kan doen aan de klassiekers. Mijn vorm was heel erg goed en ik keek er erg naar uit. Ik kan nu nog geen doelen zetten voor de rest van het seizoen, maar ik kan niet wachten tot ik terug op de fiets zit."