[NHL] Penguins winnen topper van Red Wings

Denny (nyny83)

Twee topteams in de NHL stonden vannacht tegenover elkaar: de Detroit Red Wings en de Pittsburgh Penguins. Beide teams misten een aantal sterren en er stond gezien de stand om de playoffs weinig op het spel, maar toch werd de wedstrijd een ware thriller.

De Penguins misten sterspelers Sidney Crosby en Evgeni Malkin terwijl de Wings Pavel Datsyuk en Johan Franzen misten. De Penguins kwamen in de eerste periode op een 2-0 voorsprong via Pascal Dupuis en Chris Kunitz. Toen Dupuis en Tyler Kennedy in de tweede periode de voorsprong uitbouwden naar 4-0 werd het aardig stil in de Joe Louis Arena, de thuishaven van de Red Wings. Henrik Zetterberg bracht de spanning nog wel enigszins terug door de 4-1 te maken aan het einde van de tweede periode.

In de derde periode kwamen de Red Wings sterk uit de startblokken. De Penguins werden direct vastgezet en dit resulteerde na twee minuten in de 4-2 van Valtteri Filppula. Het stadion begon zich vervolgens weer te roeren, maar ging pas echt uit zijn dak toen de Wings met twee powerplay-goals binnen twee minuten ook nog op gelijke hoogte kwamen. Danny Cleary en veteraan Mike Modano waren de scherpschutters.

Omdat er in de verlenging niet werd gescoord was een shootout nodig. Daarin bleken de Penguins alsnog de sterksten omdat alleen James Neal hieruit wist te scoren. "De wedstrijd was voor Versus op de nationale televisie, dus we probeerden de wedstrijd wel een beetje spannend te houden," lachte Dupuis over de comeback van de Wings.

Er werd slechts één andere wedstrijd gespeeld in de NHL. De Los Angeles Kings wonnen van de Calgary Flames. De Kings komen hiermee op de vijfde plaats in de Western Conference te staan en lijken op weg naar een playoff-positie. De Flames zien deze echter steeds verder wegglippen. Na een slechte seizoensstart kwamen de Flames in 2011 goed in vorm en stonden zij zelfs op de zesde plaats. Na deze verliesbeurt staan zij tiende met drie wedstrijden meer gespeeld dan de nummer acht, de laatste playoff-positie.