Benne nieuwe volleybalbondscoach

Peterselieman

De Nederlandse volleybalbond heeft Edwin Benne benoemd tot nieuwe bondscoach voor het mannenteam. De 45-jarige voormalig international is de opvolger van Peter Blangé die in december na goed overleg met de bond overstapte. Gido Vermeulen was ook in beeld als coach, maar hij blijft de Spaanse vrouwen trainen.

"Het maakt me niet uit dat er ook met anderen is gesproken. Ik pas blijkbaar in het profiel van de bond en wellicht was er nog iemand. Maar daar weet ik niets van en daar maak ik me ook niet druk over. Ik vind het een eer om deze baan te accepteren nadat ik negen jaar zelf voor het nationaal team heb gespeeld," zei Benne die in totaal tot 382 interlands kwam.

Hij krijgt een zware kluif aan zijn nieuwe baan, omdat het Nederlandse volleybal er niet goed voor staat. Oranje liep plaatsing voor het EK dit jaar mis en heeft daardoor nog maar een kleine kans op op de Spelen van 2012 in Londen te kunnen acteren. "Natuurlijk gaan we voor die kans. Maar ik ben realistisch en zal me ook op de langere termijn moeten richten. Ik heb een aanstelling tot en met 2012, maar er is de intentie om het hele traject richting de Spelen van 2016 af te maken," zei Benne.