Ten Rouwelaar: "Gewoon keihard mijn best doen"

André

Jelle ten Rouwelaar meldde zich gisteren voor het eerst in zijn loopbaan bij het Nederlands elftal. De keeper van NAC Breda geniet in Katwijk.

Bij zijn aankomst in Huis ter Duin werd hij goed ontvangen. "Heel gemoedelijk, zoals je altijd wel hoort over het Nederlands elftal", zegt Ten Rouwelaar tegenover Goal.com. "Ik kende natuurlijk wel een paar jongens. Mark van Bommel, Dirk Kuijt, Klaas Jan Huntelaar, Sander Boschker, Michel Vorm en ga zo nog maar even door."

Ten Rouwelaar merkte al snel dat het niveau een stuk hoger ligt dan op de trainingen bij NAC. "Het gaat hier natuurlijk allemaal veel sneller. Je kan de bal niet even loslaten want dan ligt 'ie er gelijk weer in. Een verkeerde aanname en je bent de bal kwijt", vervolgt Ten Rouwelaar, die tijdens de partijvorm enkele keren mocht vissen. "Maar joh, dat mag toch?''

Te ver vooruitkijken wil Ten Rouwelaar nog niet. Zijn doel? "Keihard mijn best doen. De bondscoach heeft me in het groepsgesprek gezegd dat ik derde keeper ben. Prima hoor. Ik wil me gewoon laten gelden op de trainingen. Ik ben niet aan het loeren op een EK of zoiets."