Van den Brom: "Hoop dat het overwaait"

Olga Kroeders

Het gedrag van Lex Immers in het supportershome van ADO Den Haag na de overwinning op Ajax is een smet op de zege van de Hagenaars. "Dit haalt de slagroom wel van de taart", stelt trainer John van den Brom.

"Nee, natuurlijk heb ik niet meegezongen", zegt Van den Brom in De Telegraaf. "Sterker, ik heb me er gelijk van gedistantieerd en samen met assistent-trainer Maurice Steijn heb ik Lex op zijn verantwoordelijkheid gewezen en gezegd dat hij veel te ver was gegaan. Ik heb nota bene een Ajax-achtergrond als speler en trainer."

Samen met Charlton Vicento en assistent-trainer Maurice Steijn stonden Van den Brom en Immers op de bar. Samen met de supporters werd de overwinning op Ajax gevierd. "Iedereen kan zich wel een beetje voorstellen hoe die dingen gaan. De fans waren door het dolle heen, zetten ons op de bar en begonnen te zingen. Maar dan is het nog niet goed te praten wat Lex heeft gedaan."

De actie van Immers is in heel Nederland onderwerp van gesprek. "Dit hangt nu als een grauwsluier overal overheen, maar ik hoop dat het toch overwaait. Het zou zonde zijn als dit blijft hangen, nu we zo'n mooi seizoen meemaken met ADO."