[Primera División] Sevilla verrast Valencia

Niels (DerMeister)

Valencia heeft thuis een dure nederlaag geleden tegen Sevilla. De bezoekers uit Andalusië wonnen met 0-1 door een doelpunt van Ivan Rakitic.

Het winnende doelpunt viel pas na 70 minuten, maar voor de pauze was Sevilla al dichtbij de openingstreffer. Alvaro Negredo haalde halverwege de eerste helft uit, maar zijn schot verdween op de lat. De thuisploeg was hier en daar ook gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

Een kwartier na rust leek Valencia eindelijk te scoren, maar doelman Javi Varas lag telkens in de weg. De sluitpost tikte een schot van Juan Maa tegen de doellat. Tien minuten later viel de treffer aan de andere kant. Negredo zag zijn schot worden geblokt, waarna de rebound een prooi was voor Ivan Rakitic: 0-1.

Valencia ging haastig op zoek naar de gelijkmaker, maar zelfs in de zes minuten blessuretijd wist de thuisclub niet te scoren. Door de dure thuisnederlaag is Valencia ingehaald door streekgenoot Villarreal, dat nu dus derde staat. Sevilla gaat Atlético Madrid voorbij en is nu de nummer zeven.