[MotoGP] Stoner wint GP van Qatar

Frank (franklop)

Casey Stoner is de winnaar geworden van de grandprix van Qatar, de openingsrace van het MotoGP seizoen. De Australiër van Honda won voor de Spanjaard Jorge Lorenzo. De derde plaats was voor Dani Pedrosa. Het was de 24e overwinning voor Stoner in de koningsklasse van de motorsport.

Valentino Rossi had de beste start en klom voor de eerste bocht van plaats negen naar plaats twee. Hij verremde zich echter, waardoor hij weer zevende kwam te leggen. De eerste valpartij was voor Randy de Puniet, die zijn teamgenoot Loris Cappirossi een ronde later zag opgeven.

Verrassend genoeg was het Jorge Lorenzo gelukt om de snelle Honda's te passeren. Dit was echter van korte duur, want eerst wist Stoner hem te passeren en niet veel later ook Pedrosa. De Spanjaard wist zijn teamgenoot na vier ronden te verschalken en pakte de koppositie over.

De twee Honda rijders wisten samen een klein gaatje te slaan op Lorenzo. In de dertiende ronde nam Stoner de leiding over van Pedrosa en liet de Spanjaard achter, die Lorenzo weer zag naderen. Het duurde ook niet lang voordat de Yamaha-rijder zijn landgenoot voorbij was. Pedrosa gaf zich niet gewonnen, waarna een boeiende strijd ontstond om plaats twee.

De strijd werd gewonnen door Lorenzo, maar die finishte ver achter winnaar Stoner.