'Fàbregas voor 51,5 miljoen naar Barça'

Jeffrey

Cesc Fàbregas mag komende zomer van Arsenal naar Barcelona. Althans, mits de Catalanen het gewenste bedrag van 45 miljoen pond op tafel leggen.

Arsenal lijkt te accepteren dat het bijna onmogelijk is om Fàbregas voor het zoveelste jaar op rij in Londen te houden. De Spanjaard, een jeugdproduct van Barcelona, wordt al jaren in verband gebracht met een terugkeer naar Camp Nou, maar tot nog toe wisten The Gunners hem elke zomer te behouden.

De minimale prijs waarvoor Arsenal de spelmaker laat gaan is 45 miljoen pond (51,5 miljoen euro). De wens van Fàbregas om Arsenal voor Barça te verruilen is nog even groot als vorige zomer, al zal hij er niet op aandringen voordat het lopende seizoen is geëindigd.

Het irriteerde manager Arsène Wenger afgelopen zomer dat Barcelona zo duidelijk in de publiciteit liet blijken Fàbregas te willen kopen, terwijl de twee biedingen van de Catalaanse club veel lager waren dan het bedrag waarbij Arsenal bereid zou zijn te onderhandelen.

''Arsenal is een club waar iedere speler zijn prijs heeft'', zegt een bron die dichtbij te club staat, tegen Goal.com Engeland. ''Ze hielden voet bij stuk omdat Barcelona vorige zomer niet aan het gewenste bedrag wou voldoen, maar als zij een bod ontvangen dat de waarde van Fàbregas representeert, zo'n 45 miljoen pond (51,5 miljoen euro), zullen ze bereid zijn hem te laten gaan.''