Van Gaal: "De wereld is gek geworden"

Olga Kroeders

De afgelopen dagen zijn er aardig wat trainers van stoel gewisseld. Bayern-coach Louis van Gaal hekelt de Duitse stoelendans. "De wereld is gek geworden."

Schalke 04 en VfL Wolfsburg namen afscheid van hun trainers. Felix Magath werd ontslagen bij Schalke en is terug op het oude nest bij Wolfsburg. Ralf Rangnick is de opvolger van Magath bij Schalke. Hij trainde eerder TSG 1899 Hoffenheim.

"Dit kan toch niet waar zijn", zegt Van Gaal volgens Voetbal International. "Net zoals er regels zijn voor voetballers die een transfer maken, dienen die er ook voor trainers te zijn. Het is toch niet normaal dat Magath eerst bij Schalke werkt en een week later bij Wolfsburg?"

"Dit is pure competitievervalsing", meent Van Gaal. "Hetzelfde geldt voor Rangnick. Wij hebben tegen Wolfsburg gespeeld, maar toen hadden ze nog een andere trainer. Het moge duidelijk zijn dat een coach zeer belangrijk is voor een team. En Rangnick en Magath doen dit zomaar. Ik zou zoiets nooit doen, een trainer moet wel bij een club passen. De wereld is gek geworden."