Swinkels denkt aan vertrek bij degradatie

Jeffrey

Bij verlies tegen VVV-Venlo komend weekend kan Willem II zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de Jupiler League. Aanvoerder Arjan Swinkels denkt aan een vertrek bij degradatie uit de Eredivisie.

"Nóg een stap terug zie ik niet zitten", zegt de vaste waarde van Willem II in Voetbal International. "Ik wil natuurlijk niet als een soort stripfiguur worden beschouwd. Maar door alle hectiek dit seizoen bij Willem II, waarin ik nog weleens de rol van schlemiel had, roep ik wel een bepaald beeld op. Dat heb ik met carnaval wel weer gemerkt."

Swinkels werd dit seizoen al enkele keren onterecht met rood van het veld gestuurd. De verdediger staat tegenwoordig symbool voor het drama dat zich afspeelt in Tilburg. "Ons team is het hele seizoen al slachtoffer van warrig fluiten. Een kleine club als Willem II is echter zelden een maatstaf, vandaar dat het nu pas aan het licht komt. Maar wij weten wel beter. Niet dat dit de reden is dat wij onderaan staan, hoor. Zeker niet."

Willem II gaat dit weekend op bezoek bij VVV-Venlo, dat een plek hoger staat. Het gat is nu nog vijf punten. Bij winst kan de laatste plaats wel eens ontlopen worden, een nederlaag betekent zo goed als zeker einde verhaal. Het gat wordt dan acht punten en met nog maar een paar wedstrijden te spelen is dat een onoverbrugbaar gat voor een ploeg die dit seizoen nog maar een wedstrijd won.