[WK] Cricketers alsnog onderuit tegen Ieren

Olga Kroeders

De Nederlandse cricketploeg heeft zonder zege afscheid genomen van het WK. Tegen Ierland werd verloren nadat Oranje eerder een score van 306 runs had neergezet. De Ieren passeerden dat totaal veertien ballen voor het einde. Paul Stirling scoorde 101 runs, Niall O'Brien 57. Tom Cooper was de beste Nederlandse bowler. Hij pakte twee wickets.

Net als in de voorgaande wedstrijden hadden de Nederlandse bowlers moeite om wickets te pakken. De eerste twee Ierse batsmen, Stirling en Porterfield (68 runs), kwamen samen tot 177 voordat Porterfield als eerste uitging. Stirling kon vlak daarna naar de kleedkamer, maar vervolgens stokte de Nederlandse aanval weer.

De Ieren konden het scoringstempo weer opvoeren en liepen nagenoeg gelijk met wat Nederland eerder had gepresteerd. Ed Joyce en Gary Wilson werden nog wel uitgevangen, maar met de broers Niall en Kevin O'Brien klaarden vervolgens de klus. Kevin scoorde in de 48e over de laatste veertien punten en bracht Ierland op 307 runs voor een zege met zes wickets verschil.

Voor Nederland is het WK na zes nederlagen klaar. Ook Ierland, dat behalve van Oranje ook van Engeland won, zit het toernooi in India, Bangladesh en Sri Lanka erop.


Cricketers alsnog onderuit tegen Ieren (Foto: Novum)