Magath nieuwe trainer Wolfsburg

Peterselieman

Felix Magath heeft na zijn ontslag bij Schalke 04 niet lang hoeven te wachten op een nieuwe werkgever. De trainer heeft na minder dan twee dagen thuiszitten al onderdak gevonden bij een van zijn oud-werkgevers VfL Wolfsburg.

Magath is bij Die Wölfe de opvolger van Steve McClaren die begin februari de zak kreeg na de slechte resultaten in de Bundesliga en in de DFB Pokal. Assistent Pierre Littbarski was in de tussentijd de hoofdtrainer bij de club. Wolfsburg wilde in eerste instantie Ralf Rangnick aantrekken, maar deze koos gisteren voor Schalke. Omdat Magath beschikbaar was werd voor hem gekozen. Hij moet het team naar nieuwe successen leiden.

Magath vertrok in 2009 bij Die Wölfe nadat voor het eerst in de clubhistorie de landstitel was behaald. Hij ging naar Schalke en behaalde met de club uit Gelsenkirchen een tweede plaats in de Bundesliga. Dit seizoen gaat het minder en staat het team tiende. Europees gaat het wel goed, want de kwartfinale van de Champions League werd bereikt en ook de finale van de DFB Pokal werd behaald.