[WK] Cricketers op dreef tegen Ierland met fraaie 306

Olga Kroeders

De Nederlandse cricketers maken een goede kans op de eerste zege van dit WK. Tegen Ierland zetten de batsman van Oranje 306 runs neer. In precies 50 overs gingen alle batsmen uit. Ryan ten Doeschate was topscorer met 106 runs. Captain Peter Borren deed niet veel voor hem onder. Hij ging pas uit nadat hij 84 runs had gescoord. Ierland bat na een korte pauze.

Toen Nederland binnen drie overs twee man uit zagen gaan, leek het er niet op dat er een goede score zou komen voor Oranje. Ten Doeschate zorgde daarna voor rust en onder zijn leiding werd de score opgevoerd.

De score liep daarna met Borren aan bat verder op, maar in de laatste over werd teveel risico genomen. Op de laatste vier ballen van de wedstrijd werden de laatste vier Nederlandse slagmensen uitgerend.

Opmerkelijk was ook het optreden van Wesley Barresi. Hij kreeg een bal tegen zijn helm en werd in de tweede over uit voorzorg naar de kant gehaald met een score van twee. Nadat Alexei Kervezee in de elfde over uit werd gevangen, kwam Barresi weer terug in het veld en zette uiteindelijk een score van 44 neer.