[PL darts] Van Barneveld blijft winnen

Niels (DerMeister)

Tijdens de zesde speelronde van de Premier League Darts 2011 in het Schotse Glasgow heeft Raymond van Barneveld opnieuw weten te winnen. Onze landgenoot won overtuigend van Mark Webster. Phil Taylor nam de leiding in het klassement over van Gary Anderson.

Van Barneveld was de gehele partij beter dan Webby, maar liet het vooral in de eerste legs na om uit te lopen. Qua scores was Barney veel beter dan Webster, maar op de dubbels liet hij de kansen vaak onbenut. In de zesde leg wist onze landgenoot dan toch te breaken met een knappe 161-finish. Het verzet van Webster was gebroken en Van Barneveld won de partij uiteindelijk overtuigend met 8-4.

Adrian Lewis nam het in de zesde speelronde op tegen Gary Anderson en dit was een kopie van de PDC-WK finale van afgelopen jaar. Anderson speelde voor eigen publiek en zij waren helemaal klaar voor een revanche op de huidig wereldkampioen. Anderson liep snel uit naar een 3-0 voorsprong, maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd volledig. Het publiek begon zich steeds meer te misdragen en er kwamen zelfs munten richting het podium. Anderson ergerde zich hier zichtbaar aan en liet de partij volledig uit zijn handen glippen. Lewis won simpel met 8-3.

Phil Taylor heeft zijn partij tegen Simon Whitlock met 8-5 weten te winnen. Toch had de veelvoudig wereldkampioen en titelverdediger tijdens de Premier League Darts de grootste moeite met The Wizard. Taylor leek telkens het verschil gemaakt te hebben, maar Whitlock vocht zich keer op keer terug in de wedstrijd. Zo wist de Australische darter een 5-2 achterstand terug te brengen tot 6-5. Meer zat er echter niet in voor Whitlock en Taylor won vervolgens de partij met 8-5.

James Wade heeft een prima resultaat geboekt door Terry Jenkins met 8-6 te verslaan. Daardoor houdt The Machine zicht op de play-off plaatsen. Jenkins begon sterk aan de wedstrijd, maar sinds het moment dat The Bull achter kwam te staan, zakte hij compleet in. Wade profiteerde optimaal en won de spannende partij uiteindelijk nipt met 8-6.

Uitslagen Ronde 6 - 17 Maart - S.E.E.C., Glasgow

Naam Naam Uitslag
Terry Jenkins James Wade 6-8
Raymond van Barneveld Mark Webster 8-4
Simon Whitlock Phil Taylor 5-8
Gary Anderson Adrian Lewis 3-8

Stand
# Naam Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Saldo Punten
1. Phil Taylor 6 5 0 1 +13 10
2. Gary Anderson 6 4 0 2 +11 8
3. R v Barneveld 6 4 0 2 +10 8
4. Adrian Lewis 6 3 0 3 +7 6
5. Simon Whitlock 6 2 0 4 -7 4
6. Mark Webster 6 2 0 4 -7 4
7. Terry Jenkins 6 2 0 4 -13 4
8. James Wade 6 2 0 4 -15 4

Programma Ronde 7 - 24 Maart - The Brighton Centre, Brighton
Naam Naam
Mark Webster Simon Whitlock
Adrian Lewis Terry Jenkins
Raymond van Barneveld Gary Anderson
Phil Taylor James Wade