Preud'homme: "Geen prijs, maar enorme prestatie"

Jeffrey

Michel Preud'homme was een trots man na afloop van het Europa League-duel tussen FC Twente en Zenit Sint-Petersburg. De Tukkers verloren in Rusland weliswaar met 2-0, maar dat was voldoende voor een ticket voor de kwartfinale.

"Ik zei al dat we met Zenit een Europese topploeg hadden getroffen en dat is zo gebleken", zegt de Belgische oefenmeester op de clubsite van Twente. "In de heenwedstrijd hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld en die opgebouwde 3-0 voorsprong was vandaag absoluut nodig. De bedoeling van ons was om een doelpunt te scoren. Dat doen we niet en Zenit kwam al voor rust met 2-0 voor. We hebben de slechte gewoonte om het onszelf zo moelijk mogelijk te maken."

Preud'homme vervolgt: "Het had echter ook anders kunnen lopen. We hebben het in de eerste helft niet goed gedaan en leken onder de indruk van alles. We hadden echter wel kunnen scoren na een paar minuten. Dat deden we helaas niet. We benutten de ruimtes niet goed, verloren de tweede bal en veel duels."

"In de tweede helft ging dat beter en kregen we grote kansen, waarvan er minimaal een moet zitten. Als dat gebeurt, is het gedaan met de tegenstander. Vervolgens nam Zenit meer en meer risico's en ontbrak het ons aan de kracht om vol in de tegenaanval te gaan. We spelen om de drie dagen een wedstrijd en de vermoeidheid slaat dan een keer toe."

Eind jaren zeventig kwamen de Enschedeërs voor het laatst zover in Europa. "Ik hoorde dat het lang geleden is dat dit is gelukt. Het is fantastisch dat het nu weer zover is. Het is geen prijs of een titel, maar wel een enorme prestatie. We zullen nu zien wat de loting brengt. Wederom een bezoekje aan Rusland? We zouden graag wat andere landen zien, maar komen ook hier met plezier weer naar toe."