[EL] Uitslag Spartak Moskou - Ajax

Jeffrey

De wedstrijd tussen Spartak Moskou en Ajax is in 3-0 geëindigd. Omdat de Russen de eerste wedstrijd ook al met 1-0 wonnen, gaan zij door naar de kwartfinales van de Europa League.

Spartak kwam voortvarend uit de startblokken, in de eerste tien minuten waren er al drie kansen, maar mede door een goed optreden van keeper Jeroen Verhoeven bleef het 0-0. De storm ging daarna liggen en Ajax kon er af en toe uit komen. Het was echter Dimitri Kombarov die in de 21ste minuut de score opende voor de Russen. Negen minuten later was het weer raak, in een snelle aanval was het Wellinton die de score verdubbelde en het zo nog moeilijker voor Ajax maakte om door te stoten naar de laatste acht.

Na de 2-0 was er voor Spartak overal ruimte om naar hartelust te spelen. 

In de tweede helft veranderde er niet veel. Spartak speelde de wedstrijd relatief simpel uit en kwam door een vrije trap van Alex in de 54ste minuut zelfs op 3-0. Ajax probeerde daarna iets terug te doen, maar het schot van Christian Eriksen spatte uiteen op de bovenkant van de lat. Ook aanvaller Aras Özbiliz had nog een mooi schot in de benen, ook deze raakte echter de lat. In de allerlaatste minuut kreeg Welliton nog een kans om keeper Verhoeven te verslaan, maar hij faalde hierin. Veel maakte het echter allemaal niet uit.

Spartak Moskou*

3 - 0
(1 - 0)

AFC Ajax

 21' D.Kombarov
 30' Welliton
 54' Alex
   
 
 
Stadion: Loezjniki, Moskou
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Atkinson (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Dikan
K.Kombarov
Rojo
Sjesjoekov
Makejev
McGeady (Ari /67)
Ibson
Alex
Rafael Carioca
D.Kombarov
Welliton
  Verhoeven
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Blind (Enoh/46)
De Zeeuw
Eriksen (Cvitanich/63)
Anita
Sulejmani (Özbiliz/46)
De Jong
Ebecilio

* door naar kwartfinale.