Liam Neeson tekent voor Taken 2

CoJackso

Liam Neeson speelt definitief de hoofdrol in Taken 2. Net als in de keiharde actiefilm uit 2008, neemt Neeson wederom de rol van ex-spion Bryan Mills op zich. Tot nu toe was het onzeker of de Ierse acteur zou tekenen voor het vervolg.

Het probleem zat hem in de planning. De 58-jarige Neeson wilde een jaar vrij nemen na de opnames van het volgend jaar te verschijnen Wrath of the Titans. Naar verluidt wilde hij eindelijk de tijd nemen om het overlijden van zijn vrouw, actrice Natasha Richardson, te verwerken. Zij overleed in 2009 na een ski-ongeluk. De opnames voor Taken 2 staan nu gepland voor het einde van dit jaar, zodat de film in de loop van volgend jaar in de bioscoop kan verschijnen.

Plannen voor een vervolg op Taken zijn er al sinds de actiefilm één van de grote onverwachte bioscoopsuccessen van 2008 werd. De film had een budget van zo'n 25 miljoen dollar en bracht wereldwijd ruim 227 miljoen dollar op.

In Taken gaat vader Bryan Mills op zoek naar zijn dochter, die tijdens een vakantie in Parijs is gekidnapt. Gelukkig is Mills een voormalig spion die precies weet hoe hij het gevoelloze boeventuig op andere gedachten moet brengen. De film wordt gekenmerkt door het excessieve geweld en de Amerikaanse manier waarop het 'wetteloze' Frankrijk wordt neergezet. Gek genoeg was Fransman Luc Besson verantwoordelijk voor het script.

Neeson is vanaf 30 april te zien in The Unknown, een film die officieus al tot 'Taken 2' wordt bestempeld. In dit bloederige actiedrama speelt hij een man die uit een coma ontwaakt en ontdekt dat iemand zijn identiteit heeft overgenomen. Alleen door het recht in eigen hand te nemen, kan hij bewijzen wie hij is. Daarnaast speelt Neeson hoofdrollen in The Grey van Joe Carnahan en Battleship van Peter Berg, die beide in 2012 uit zullen komen. Ook zal Neeson een bijrol vertolken in The Hangover Part II, die vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. 


Liam Neeson blijft werken (Foto: Novum)