De Kogel langer bij Utrecht, Nesu mag weg

Olga Kroeders

FC Utrecht wil Leon de Kogel zo snel mogelijk langer aan zich binden. De club is van plan de eenzijdige optie in het contract van de speler te lichten.

De Kogel stroomde dit seizoen door naar het eerste elftal. De clubleiding van de Utrechters is van plan de optie in zijn contract nog voor 1 april te lichten. Doorstroom vanuit de eigen jeugd is voor de financiële positie van de club van grote waarde. "We willen het salarisgebouw op orde krijgen", zegt technisch directeur Foeke Booy tegen Voetbal International.

Als gevolg daarvan mag Mihai Nesu vertrekken bij Utrecht. De Roemeen heeft nog een contract tot medio 2012, maar de club wil geld verdienen aan hem. Als hij komende zomer niet wordt verkocht, kan hij volgend jaar transfervrij de deur uitlopen.

Over de toekomst van Michael Silberbauer bestaat nog steeds onduidelijkheid. De middenvelder gaf in eerste instantie aan te willen vertrekken, maar is op dat besluit terug gekomen. Zijn contract loopt komende zomer af. "Ik wil graag blijven, maar ik wil wel graag een verbeterd contract. Zo langzamerhand wil ik een keer duidelijkheid." Booy: "We gaan op korte termijn met een tegenvoorstel komen, maar we hebben zijn eisen eerst uitvoerig intern besproken."