Hamilton: "Achterstand McLaren minder groot"

Peterselieman

Volgens Lewis Hamilton ligt McLaren minder ver achter dan na de wintertests in de Formule 1 leek. De grootste punten van zorg bij het Britse team zijn vooralsnog de uitlaten en de voorvleugel van de MP4-26.

"Ook al kwam ik niet onder de 1:22 in Barcelona, het gat naar de top is geen twee seconden. In langere runs zijn de rondetijden wel goed. Maar in kwalificatietrim blijven we steken op een lage 1:22," zei Hamilton tegen Auto Motor und Sport.

Verschillende teams doken in Barcelona wel onder de 1.22 met de Mercedes van Michael Schumacher als snelste. Ook Ferrari, Red Bull, Renault, Sauber, Williams en Toro Rosso konden in de buurt van de 1.22 of er onder komen. Hierdoor zal pas in Australië duidelijk zijn hoe de kaarten geschud zijn.

Hamilton hoopt dat McLaren een oplossing vindt door de uitlaten en de voorvleugel. Laatstgenoemde was tijdens een van de testdagen in Barcelona volgens Auto Motor und Sport voorzien van allerlei cylindertjes en een bobbel die apparatuur verhulde om verschillende hoeveelheden druk op de vleugel te kunnen simuleren.

McLaren kiest voor het uitlaatsysteem mogelijk weer voor een beproefd concept. Dit omdat verschillende configuraties niet het gewenste resultaat brachten en het gebruik van het niet brandbare, maar peperdure materiaal Pyrosic is verboden.