Boksbond hoopt op goed nieuws

Peterselieman

De Nederlandse boksbond NBB hoopt binnen een week van de internationale amateur boksfedratie AIBA te horen of de schorsing opgeheven wordt. Nederland is geschorst vanwege onregelmatigheden bij de Final Four waar onder meer amateurboksers vochten zonder shirt en hoofdbescherming.

"Ik wil niet te vroeg juichen. Maar het schijnt er goed uit te zien voor ons. Pas als de formele bevestiging binnen is, gaat de vlag uit bij ons," zei bestuurslid van de NBB Chris Moerkerken vandaag. De bond gaf aan de AIBA de fout toe en hoopt dat hiermee de kou uit de lucht is en de Nederlandse boksers weer internationaal in actie mogen komen.

Door de schorsing raakte Nederland ook het EK boksen voor vrouwen kwijt. Mocht de AIBA besluiten om de schorsing op te heffen dan gaat de NBB proberen het toernooi terug te krijgen. "Indien de schorsing wordt opgeheven, zullen we meteen contact opnemen met de Europese boksbond. Volgens mij hebben zich nog geen andere kandidaten voor het EK aangediend. Hopelijk mogen we het nog steeds organiseren. Maar we moeten eerst de officiële verklaring van de AIBA afwachten," zei Moerkerken.

Overigens is Nederland niet het enige land dat geschorst is. Ook Bulgarije is dat en dat land raakte hierdoor het EK voor mannen van dit jaar kwijt. Bulgarije gaat de straf aanvechten bij het internationale sporttribunaal.