Bayern wil Robben voor geen goud laten gaan

Olga Kroeders

Daar waar Arjen Robben overbodig was geworden bij Real Madrid, steelt hij wekelijks de show bij Bayern München. De club uit Beieren wil de Nederlander dan ook voor geen goud laten gaan.

Onlangs kwamen er in de Italiaanse media geruchten op gang dat AC Milan wel eens de nieuwe club van Robben zou kunnen worden aan het einde van dit seizoen. Christian Nerlinger, sportief directeur van Bayern, heeft nu duidelijk gemaakt dat Robben niet te koop is en dan ook gewoon in München blijft.

Nerlinger neemt de berichten uit Italië niet serieus. "Ik kan alleen maar lachen om zulke geruchten", zegt Nerlinger tegenover TZ. "Het behoeft verder geen tekst en uitleg dat Arjen niet te koop is, voor welke prijs dan ook. Er zit absoluut geen enkele waarheid in die geruchten."

De directeur zegt verder dat Robben onvervangbaar is bij Bayern. "Iedereen heeft zaterdag gezien hoe belangrijk Arjen is voor deze ploeg", aldus Nerlinger, doelend op de drie doelpunten die Robben maakte in de met uiteindelijk 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Hamburger SV. Twintig minuten voor tijd kreeg de Oranje-international een publiekswissel.