[WK] Cricketers Oranje ten onder tegen Bangladesh

Olga Kroeders

De Nederlandse cricketers hebben ook hun vijfde WK-duel verloren. Bangladesh won met zes wickets. Het gastland had ruim 41 overs nodig om tot 166 runs te komen. Nederland was eerder na 160 runs klaar. Ryan ten Doeschate nam er daar 53 van voor zijn rekening. Vrijdag speelt Nederland zijn laatste wedstrijd op het WK. Dan is Ierland de tegenstander.

Nederland wist dat het verdedigen van de eigen score van 160 runs geen makkelijke opgave zou zijn, maar begon voortvarend. Al op de vierde bal werd Tamim Iqbal uitgegooid door Mudassar Bukhari. Daarna bleef de batsman van Bangladesh lang overeind, al wisten de Nederlandse bowlers de score te beperken.

Pas in de eenentwintigste over ging een tweede Bengalees uit. Pieter Seelaar bowlde de bal en captain Peter Borren ving de bal van Junaid Siddique. Daarna ging Bangladesh weer langzaam maar zeker op de score van Nederland af.

In de slotfase pakte Tom Cooper nog twee wickets mee. Op een score van 151 bowlde hij Shahriar Nafees uit en toen Bangladesh op 153 stond, stuurde hij Shakib Al Hasan terug naar de kleedkamer. Het vierde wicket kwam echter te laat om Bangladesh nog te stoppen.

De Nederlandse bowlers verweerden zich in de slotfase nog geweldig en ging daardoor uiteindelijk eervol ten onder. Het gastland passeerde de Nederlandse score in de 42e over. Imrul Kayes zette een score van 73 neer.