Heerkes: "Scheids had best geel kunnen geven"

Jeffrey

Willem II zag tegen Ajax drie punten verloren gaan (1-3). Volgens coach Gert Heerkes was de rode kaart voor de Tilburgers het breekpunt.

De ploeg van Heerkes speelde namelijk een goede eerste helft. Na de rust verspeelde de Tilburgers echter de voorsprong en werd de wedstrijd alsnog verloren. Invaller Denis Halilovic werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Volgens Heerkes was dit de aanleiding voor het verlies.

Halilovic beging een tackle op Ajax-verdediger Jan Vertonghen. Heerkes vond de tackle niet zo erg als de scheidsrechter. "Scheidsrechter Ed Janssen vertelde me dat ik hem gelijk zou geven als ik de beelden had gezien, maar dat is niet het geval. Hij had best een gele kaart kunnen geven. Die rode kaart was het breekpunt. Al was Ajax toen al wel de betere ploeg", aldus de oefenmeester op de persconferentie.

Heerkes geeft de moed echter niet op, alhoewel degradatie nu wel gevaarlijk dichtbij komt. "Nu moeten we volgende week maar winnen. We kunnen het verschil terugbrengen op twee punten (tegen VVV-Venlo, red.) Dan doen we weer mee. Als we verliezen, wordt het wel heel moeilijk om niet te degraderen."