[WK] Wolf wint, Gerritsen naast podium

Peterselieman

Jenny Wolf heeft bij het WK afstanden in Inzell het goud gepakt op de 500 meter. De Duitse bleef in beide omlopen als enige onder de 38 seconden. De Zuid-Koreaanse Sang-hwa Lee greep het zilver, voor de Chinese Beixing Wang. Annette Gerritsen viel door een fout bij de start buiten het podium.

Laurine van Riessen mocht in de eerste rit in actie komen na haar val in de eerste omloop, maar het beste was er bij haar af, waardoor ze 38,84 seconden klokte. De eerste die een goede tijd klokte was de Japanse Nao Kodaira, die met 38,27 seconden opklom naar de achtste plaats in het eindklassement.

Margot Boer verloor met 38,37 seconden haar onderlinge duel tegen Heather Richardson, waardoor ze achter de Amerikaanse zevende werd. De Duitse Judith Hesse scherpte haar persoonlijk record aan tot 38,15 seconden, waarmee zij de vijfde plaats in het klassement veilig stelde.

De laatste twee ritten zouden de beslissing om de medailles brengen en zo geschiedde ook. Eerst reden Lee en Wang tegen elkaar, waarbij Lee met 38,03 seconden Wang één honderdste voorbleef en zo de druk opvoerde op Wolf en Gerritsen. Zij reden in de laatste rit tegen elkaar. Gerritsen gleed bij de start weg, waardoor ze uiteindelijk 38,33 seconden klokte en hiermee als vierde eindigde achter Lee en Wang. Wolf was met 37,95 seconden ongenaakbaar en voegde weer een titel aan haal palmares toe.