Van Gaal: ''Ik ben niet ontslagen''

Jeffrey

Louis van Gaal benadrukte gisteren nog eens dat hij niet ontslagen is als trainer van Bayern München, maar dat in goede harmonie is besloten dat de wegen deze zomer zullen scheiden.

''Ik heb de wedstrijd beleefd zoals elke andere wedstrijd. De week is natuurlijk wel zwaar geweest. Ten eerste door die beslissing, die wij in goede harmonie hebben genomen'', kijkt Van Gaal terug op een roerige week waarin werd besloten dat hij vanaf komende zomer niet meer in München werkt.

Van Gaal had, zoals gewoonlijk, weer een niet al te hoge pet op van de media. ''Ik vind dat de berichtgeving in Nederland ongelofelijk slordig was. Er is niet duidelijk op gewezen - terwijl dit wel in de persverklaring stond - dat het een wederzijdse beslissing is geweest, en dat ik niet ontslagen ben. Het is uniek dat ik nog trainer ben van Bayern München want de meeste clubs ontstaan dan trainers, maar dat is nu niet zo.''

Juist na de beslissing om na de zomer niet met elkaar verder te gaan won Bayern met 6-0 van Hamburger SV. De rasopportunist vraagt zich dan af of Van Gaal niet gewoon moet blijven. ''Als ik nu alles win verandert er niets, want de filosofieën die zijn verschillend'', legt Van Gaal uit.

''Dat was ook zo toen ik kwam, maar zij hebben niet bedacht dat het zo zou lopen als ik heb uitgelegd bij mijn komst. De media hebben daar twee jaar van genoten, maar als het iedere week weer tot oprispingen komt bij de een of de ander dan kun je niet verder gaan. Ik denk dat het een goede beslissing is van Bayern.''