Nieuwe trailer Super 8

CoJackso

Een nieuwe trailer van Super 8 is onlangs vrijgegeven via Twitvid en Twitter. Deze nieuwe film van regisseur J.J. Abrams en producent Steven Spielberg wordt 18 augustus in de Nederlandse bioscopen verwacht.

De beelden in de trailer doen sterk denken aan een tweetal films van Steven Spielberg, namelijk Close Encouters of the Third Kind en E.T.: The Extra-Terrestrial. Doordat regisseur Abrams weinig informatie vrijgeeft over de film, is het onmogelijk om aan te geven welke invloed Spielberg uiteindelijk heeft gehad op de film. Abrams hanteert bij interviews namelijk eenzelfde werkwijze als bij zijn vorige film Cloverfield, waarbij hij inhoudelijke berichtgeving over de film zo veel mogelijk vermijdt. In tegenstelling tot de trailer van Cloverfield, onthult de trailer van Super 8 meer informatie.

Hoewel de mogelijke rol van Area 51 behoorlijk intrigeert, draait het in de film vooral om een aantal kinderen, en de wijze waarop zij omgaan met de ingrijpende veranderingen die plaatsvinden in hun dorp. Qua uitgangspunt doet de film dan ook sterk denken aan klassiekers als Stand by Me en The Goonies.

Dit zegt J.J. Abrams zelf over zijn film: "Dit is een film die gaat over het overwinnen van verlies en het terugvinden van je eigen stem. Een jongen die zijn moeder is verloren en een man die zijn vrouw is verloren. Zo is er een man die, vanwege zijn echtgenote, nooit echt een ouder hoefde te zijn. Het is een goede man, hij werkt hard, is hulpsherrif in het dorp, maar hij is nooit echt een vader geweest."


Een nieuwe trailer voor Super 8 (Video: YouTube)