Koevermans: "Iedereen moet Berg steunen"

Olga Kroeders

Twintig minuten voor tijd werd hij tot groot genoegen van het publiek naar de kant gehaald door Fred Rutten. Marcus Berg speelde een uiterst ongelukkige wedstrijd tegen Rangers FC gisteravond en werd uitgefloten door zijn eigen fans. Danny Koevermans baalt van de situatie van de Zweed.

Waar tal van spelers met de telefoon aan het oor de pers na afloop in de mixed zone geen blik gunde, kon Koevermans er niet onderuit. "Ik wist dat het hier over zou gaan", stamelde de spits met Rotterdamse tongval over het zwakke optreden van Berg. "Die jongen doet ook zijn best. Ik heb er absoluut nog vertrouwen in dat hij nog belangrijke goals gaat maken voor PSV."

Berg hielp vier grote kansen om zeep. Hij lijkt in een dip te zitten. Koevermans heeft een soort van medelijden met Berg, maar kan hem geen advies geven. "Als ik dit seizoen één of twee keer niet scoorde dan zat ik alweer op de bank", vervolgt Koevermans tegenover Goal.com. "Ik heb dit jaar weinig minuten gemaakt in Europa dus het was wel lekker om weer eens op het veld te staan."

"Natuurlijk wil ik meer spelen, dat wil ik al een jaar", vervolgt Koevermans. "Maar ik sta hier niet om mijn concurrenten af te zeiken. We moeten elkaar stimuleren. We hebben namelijk maar één doel voor ogen en dat is kampioen worden, en zo ver mogelijk komen in Europa. Dus niemand is er bij gebaat om Berg onder extra druk te zetten. Iedereen moet hem gewoon blijven steunen, inclusief het publiek. Het maakt namelijk niet uit wie er staat, als we maar winnen.

Rangers FC speelde met vijf verdedigers en maar met één spits. Koevermans verwacht, in tegenstelling tot zijn trainer, een andere speelwijze van Rangers in Glasgow. "Ik kan me niet voorstellen dat zij thuis op dezelfde manier spelen als hier. Ik denk dat ze een stuk aanvallender gaan spelen. Maar dit is wel de manier waarop zij resultaten halen. Als ze volgende week met 2-1 winnen, dan hebben ze het gewoon geweldig gedaan. Dan is iedereen deze wedstrijd vergeten. Dat hebben wij zelf in Lille meegemaakt. We hadden helemaal nergens recht op. We stonden 2-0 achter, maakten in een minuut tijd twee goals en draaien het spel thuis helemaal om. Dat is iedereen weer vergeten."