Killzone 3 populairste game deze week

koei

Het in Nederland gemaakte schietspel Killzone 3 voor de Playstation 3 is deze week de meest verkochte game. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. Vorige week kwam het schietspel binnen op de achtste plaats van de Nederlandse gameverkoopranglijst.

Het dansspel Just Dance 2 voor de Nintendo Wii en het schietspel Call of Duty: Black Ops voor de Playstation 3 maken de top drie compleet. Beide games zijn al eind 2010 verschenen. Het schietspel Bulletstorm voor de Xbox 360 komt binnen op de zesde plaats en het rollenspel Pokémon White voor de Nintendo DS heeft de achtste plaats heeft veroverd in de top tien. Blijkbaar is wit dus meer in trek dan zwart, want Pokémon Black heeft de top tien niet gehaald.

Op de laatste plaats van de top tien is een opmerkelijke comeback te zien. Het voetbalspel Fifa 11 voor de Playstation 3 staat voor het eerst sinds begin februari weer in de top tien. Dit gaat ten koste van de racegame Gran Turismo 5 voor dezelfde spelcomputer. Opvallend is verder dat alle Wii-games in de lijst al geruime tijd verschenen is. De gloednieuwe Wii exclusive met Kirby in de hoofdrol is niet in het lijstje terug te vinden.

01. Killzone 3 (Playstation 3)
02. Just Dance 2 (Nintendo Wii)
03. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
04. De Sims 3 (pc)
05. Donkey Kong Country Returns (Nintendo Wii)
06. Bulletstorm (Xbox 360)
07. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
08. Pokémon White (Nintendo DS)
09. New Super Mario Bros Wii (Nintendo Wii)
10. Fifa 11 (Playstation 3)