Webber wil carrière bij Red Bull afsluiten

Peterselieman

Mark Webber heeft aangegeven zijn Formule 1-loopbaan bij Red Bull Racing af te willen gaan sluiten. De Australiër hoopt echter dat het afscheid nog wel enkele jaren op zich zal laten gaan wachten.

Webber ziet voor zichzelf nog genoeg toekomst bij Red Bull. "Ja, ik denk het wel. Ik wil net als elke coureur vooraan mee blijven strijden en blijven samenwerken met deze jongens. Het is erg leuk om te racen in dit team en natuurlijk ben je soms bloednerveus in situaties, maar dat heeft iedere coureur. Ze zouden liegen als ze zeggen dat ze nooit nerveus zijn," zei de Australiër.

Ook na de ruzie van vorig jaar vindt Webber dat zijn positie binnen het team goed is. "We hebben afgelopen seizoen wat tegenwind gehad hier en daar in het team, maar het is uniek om twee rijders in het team te hebben die hebben gepresteerd wat wij in 2010 deden. Ik hoop dat ik ook in de toekomst nog hard mag blijven werken voor Red Bull Racing en ze weten dat ik altijd mijn best doe."

De Australiër werd vorig jaar gelinkt aan een overstap naar Ferrari en ondanks dat hij graag bij Red Bull wil blijven sluit hij een overstap naar het team uit Maranello niet helemaal uit. "Die rode auto's blijven je altijd aantrekken."