Hobbyisten en medici aan de Move

Redactie

De techniek achter de bewegingsgevoelige Playstation Move-controller wordt door Sony openbaar gemaakt. De elektronicagigant wil onderzoekers, medici en hobbyisten de mogelijkheid geven zelf software te ontwikkelen voor de pc en Playstation 3 die gebruik maakt van de Move-controller. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via de eigen blog.

De techniek achter Move is al een paar keer gedemonstreerd door Sony op beurzen voor de medische sector. Vanuit die hoek was veel interesse voor de techniek achter Move.

Speciale software, met de naam Move Me, draait op de Playstation 3 en biedt iedereen mogelijkheid programma's te testen. De data van de Playstation Move en de navigatie-controller wordt via Move Me naar de pc gestuurd. Zo krijgen experimenterende programmeurs toegang tot nauwkeurige data over de bewegingen van de Move-controller.

Dit is niet de eerste keer dat Sony de medische wereld een helpende hand toereikt. Bij de lancering van de Playstation 3 zat een programma meegeleverd dat de Playstation 3 verbindt aan een groot netwerk. Wanneer gamers niet spelen, kan dit programma worden opgestart. Een deel van de rekenkracht van de spelcomputer wordt dan gebruikt als onderdeel van een computernetwerk dat berekeningen doet ten behoeve van onderzoek naar kanker.

Vorige maand maakt Microsoft bekend dat het de Kinect-ontwikkelingssoftware openbaar gaat maken. Vanaf dit voorjaar kunnen pc-bezitters vrij experimenteren met de techniek achter de bewegingsgevoelige Kinect-camera. Overigens zijn programmeurs er al in geslaagd nieuwe software voor de Kinect te schrijven door het systeem zelf binnenstebuiten te keren.