Arrestaties voor schijnhuwelijken met Antillianen

Redactie

De afgelopen jaren zijn tientallen Antillianen een schijnhuwelijk aangegaan tegen betaling. Het gaat vooral om vrouwen, die met illegaal in Engeland verblijvende Nigerianen trouwden om hun een verblijfsstatus te bezorgen. In verband met de zaak zijn woensdag in Engeland en Nederland in totaal negen personen aangehouden. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag.

De nepbruiden werden in Nederland geronseld. Ze vlogen naar Engeland, trouwden, en keerden meteen weer terug naar Nederland. Voor de nephuwelijken kregen de vrouwen bedragen die konden oplopen tot boven de 5000 euro. Ook enkele Antilliaanse mannen gingen een schijnhuwelijk aan.

Onder de nu aangehouden verdachten bevindt zich een 34-jarige Nigeriaan, vermoedelijk het brein achter het netwerk. In totaal werden in Engeland acht personen, waaronder drie vrouwen aangehouden, voor hun betrokkenheid bij de zaak.

In Rotterdam heeft de marechaussee op verzoek van de Engelse justitie een 37-jarige man aangehouden. De man zou in 2009 een schijnhuwelijk zijn aangegaan met een Nigeriaanse vrouw. Hij wordt binnenkort uitgeleverd aan Engeland.