'Piraterij is geen diefstal'

Pheno

Markus Persson, ontwikkelaar van Minecraft, heeft tijdens zijn presentatie op de Indie Games Summit aangegeven dat hij het piraterij echt geen diefstal vindt. Hij vindt dat ontwikkelaars software-piraten niet als kwaad moeten zien, maar als potentiële klant. 

"Piraterij is geen diefstal", zei hij tijdens de sessie. "Als je een auto steelt, is het origineel kwijt. Als je een kopie van een spel steelt, dan zijn er gewoon nog exemplaren van het spel te koop. Er is niet zoiets als een 'verloren verkoop'", voegde hij eraan toe. "Is een slechte review dan ook een verloren verkoop? Hoe zit het als je een verzendingsdatum mist?".

Satoru Iwata, baas van Nintendo, had kritiek op sociale en kleine mobiele games. Perrson wijst dat van de hand. Hij ziet Minecraft meer als een dienst dan een eenmalige aankoop. Net als Angry Birds is Minecraft voortdurend geüpdated met nieuwe content en aan de verkoopcijfers te zien is dit verkoopmodel ook zeker succesvol geweest. "Behandel de ontwikkeling van games als een dienst", zei hij. "Maak de duur van een spel langer dan een week. Je kunt een online account ook niet overnemen".

Minecraft