Guardiola opgenomen in ziekenhuis met rugklachten

André

Josep Guardiola, trainer van Barcelona, is na de wedstrijd tegen Valencia (1-0 winst) opgenomen in het ziekenhuis met rugklachten.

De Spaanse oefenmeester had al enkele dagen last van zijn rug. Hij besloot de belangrijke wedstrijd tegen Valencia toch te coachen, maar moest daarna naar het ziekenhuis omdat de pijn hem te gortig werd. Hij is vanochtend in het ziekenhuis behandeld. Dat meldt het Spaanse medium Sport.

Eerder liet Guardiola al een training en een persconferentie schieten. "Hij heeft het zwaar en weet ook niet waar het vandaan komt", zei assistent Tito Vilanova woensdagavond. Barcelona kijkt de situatie eerst even aan voordat de club met een verklaring naar buiten komt.

Volgende week neemt Barcelona het thuis op tegen Arsenal. Daarnaast speelt Barça de belangrijke competitiewedstrijden tegen Sevilla en Villarreal. De kwetsuur van Guardiola komt dan ook op een ongelukkig moment voor de koploper van de Primera Division. Tegen Arsenal heeft Barcelona een 2-1 achterstand goed te maken.