Geen F1 meer voor Piquet jr.

Peterselieman

Nelson Piquet jr. heeft een terugkeer naar de Formule 1 definitief uit zijn hoofd gezet. De Braziliaan reed in 2008 en in 2009 in de F1, maar werd in het laatstgenoemde jaar ontslagen door zijn toenmalige team Renault. Vorig jaar kwam hij uit in de NASCAR Truck Series en ook dit jaar zoekt hij zijn heil in de Verenigde Staten.

Het ontslag van Piquet jr. in 2009 bij Renault ging niet onopgemerkt voorbij. Het leidde tot de bevestiging van wat velen al dachten: de Braziliaan was namelijk opzettelijk in Singapore (2008) gecrasht om teamgenoot Fernando Alonso aan de overwinning te helpen. Het zou uiteindelijk leiden tot ontslag en schorsing van zowel Renault-teambaas Flavio Briatore als technisch directeur Pat Symonds.

Piquet jr. probeerde na crashgate terug te komen, maar stuitte hierbij op veel weerstand. "Ik heb gesproken met de man die Toyota heeft gekocht," zei de Braziliaan, die hierbij doelt op Zoran Stefanovic en zijn 'team' Stefan GP, dat de F1-activiteiten van Toyota voort wilde zetten. "Bernie Ecclestone hielp me daarbij. Ik dacht dat het een serieuze optie was."

Het team bleek een wassen neus te zijn en kreeg van de FIA geen startbewijs voor 2010. "Daarna heb ik tegen mezelf gezegd dat ik realistisch moest zijn. Het was niet mijn droom om Formule 1 te rijden vanwege de glamour, maar om kampioen te worden. Dat is niet gelukt."

Piquet jr. vertrok naar de Verenigde Staten waar hij in de NASCAR een carrière van de grond probeert te krijgen. "Dat is het enige waar ik nu mee bezig mee. Terugkeren in de Formule 1 is zelfs voor iemand als Michael Schumacher al erg ingewikkeld. Ik heb bovendien absoluut geen behoefte aan alle politieke spelletjes en andere rotzooi."