Fàbregas: "Het is verschrikkelijk teleurstellend"

Olga Kroeders

Arsenal maakt morgen voor het eerst in zes jaar kans op een prijs en juist op dat moment moet aanvoerder Cesc Fàbregas vanaf de tribune toekijken. De Spaanse middenvelder raakte afgelopen woensdag geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Stoke City.

Eerder leek het er op dat de Spanjaard nog kon spelen in de finale van de League Cup, maar dit blijkt na nader onderzoek toch onverstandig. "Het is verschrikkelijk teleurstellend", aldus de balende aanvoerder van de Gunners geciteerd door Voetbal International. "Mijn hart heeft mijn hoofd regelmatig overstemd dat ik het toch zou halen, maar ik moet accepteren dat ik echt niet kan spelen."

Wenger heeft de aanvoerder aangegeven dat het een te groot risico is voor Arsenal om hem nu alweer te laten spelen terwijl zijn spierblessure nog niet geheel is hersteld. "Wenger heeft gelijk", verzucht Fàbregas. "Het belangrijkste is dat ik zo snel mogelijk volledig herstel om Arsenal te helpen in de rest van het seizoen."

Vice-aanvoerder Robin van Persie die morgen de aanvoerdersband zal dragen, heeft al aangegeven dat hij de Spanjaard ook de beker omhoog wilt laten houden als er gewonnen wordt in Wembley tegen Birmingham City.

"Het zal frustrerend zijn de finale vanaf de tribune te moeten bekijken", geeft Fàbregas aan. "Maar vanaf daar zal ik ook het gevoel hebben dat ik bij elk balcontact betrokken ben. Het deed me heel erg goed dat er spelers zijn die zeggen dat ik de beker omhoog mag houden als we hem winnen."